MOPR 2024

239,00 

Barva lipového květu. Příjemná muškátová vůně. V chuti suché, příjemně ovocné s převládajícím chutí meruněk a citrusů. Díky absenci zbytkového cukru se jedná o svěží víno se šťavnatou kyselinkou.

MOPR získal certifikaci jako Regionální produkt České Středohoří.

Zatřídění

České zemské víno

Původ

Vinařská oblast Čechy, podoblast litoměřická, obec Liběšice

Vinifikace

Ruční sběr hroznů při cukernatosti 20,5 °NM 5. 9. 2024. Macerace rmutu v uzavřeném lisu po dobu 5 hodin. Velmi šetrné lisování nízkým tlakem. Klidná fermentace při řízené teplotě 16 °C. Víno zrálo v nerezových tancích. Lahvování proběhlo v dubnu 2025. Víno je uzavřeno skleněným uzávěrem Vinolok v čiré barvě.

Ocenění

MOPR získal certifikaci jako Regionální produkt České Středohoří.

Gastro doporučení

Vhodné jako aperitiv, k plodům moře, paštikám a lehkým pokrmům.

Ročník: 2024

Odrůda: 100% muškát moravský

Zbytkový cukr: 1,3 g/l

Obsah kyselin: 5,3 g/l

Alkohol: 12% obj.

Obsah: 0,75 l

Alergen: oxid siřičitý

Výživové hodnoty (průměrná hodnota)

Energetická hodnota v kJ/100 ml: 288
Energetická hodnota v kcal/100 ml: 69
Sacharidy v g/100 ml: 0,9
Cukry v g/100 ml: 0,1
Tuky v g/100 ml: 0
Bílkoviny v g/100 ml: 0
Soli v g/100 ml: 0
Nasycené mastné kyseliny v g/100 ml: 0

Složení (sestupně)

hrozny, rektifikovaný moštový koncentrát, OXID SIŘIČITÝ, stabilizátor – CMC, regulátor kyselosti – kyselina vinná, plněno v ochranné atmosféře

Scroll to top
Vinařství pod Radobýlem
Přehled ochrany osobních údajů

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.